5.1.11

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρα ,


Χθές το μεσημέρι 04-01-2011 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρα , πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη και των προεδρείων των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας , Αχαΐας και Ηλείας. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καρπέτας.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΝΑ κ. Δημήτρης Μπαιρακτάρης αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του , ζήτησε απο τον κ. Περιφερειάρχη, την τροποποίηση του Οργανισμού, επειδή δεν είναι λειτουργικός και με την συγχώνευση των διευθύνσεων δεν εξυπηρετείται ο πολίτης .
Επειδή σύμφωνα με τον οργανισμό το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού στερείται υπηρεσιών απεναντίας υπερσυγκεντρώνονται υπηρεσίες στην έδρα της περιφέρειας και συγχωνεύονται στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων . Από το οργανισμό προβλέπονται 6 Γενικές Διευθύνσεις στην έδρα της περιφέρειας και θα πρέπει να υπάρχει μια Γενική Διεύθυνση σε κάθε Νομό προς την κατεύθυνση αυτή η τροποποίηση του οργανισμού να γίνει αφού ληφθούν υπ' όψιν και οι απόψεις των εργαζομένων. κ. Μπαιρακτάρης τόνισε επίσης στην διαπιστωτική πράξη, να μην (ξεχαστεί) κανείς εργαζόμενος ανεξάρτητα απο εργασιακή σχέση , να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι και όλες οι υπηρεσίες όπως σήμερα λειτουργούν , να μην μετακινηθεί κανείς εργαζόμενος αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί.


Όλα αυτά σε σχέση με τον Οργανισμό και ειδικότερα με το Καλλικράτη οι εργαζόμενοι τα έχουν επισημάνει πολύ νωρίτερα αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν , οι εργαζόμενοι έχοντας την εμπειρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που θεσμοθετήθηκε το 1994 προειδοποίησαν ότι το μεταβατικό στάδιο θα δημιουργήσει προβλήματα λειτουργίας στον νέο θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας .

Ο κ. Κατσιφάρας στην τοποθέτησή του συμφώνησε ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει τροποποίηση του οργανισμού , επεσήμανε δε ότι με την αιρετή Περιφέρεια κάνουμε μια νέα αρχή και ερχόμαστε να δημιουργήσουμε ένα θεσμό που θα βρίσκεται κάθε στιγμή στην υπηρεσία του πολίτη. Στην προσπάθεια αυτή υπολογίζω πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας και θέλω όλους τους υπαλλήλους συμπαραστάτες». αναφέρθηκε στη νέα διοικητική οργάνωση της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, ωστόσο αυτός δεν είναι λόγος ώστε οι υπάλληλοι να νιώθουν ανασφάλεια ή αβεβαιότητα. Προχωρούμε σε μια σύγχρονη μορφή οργάνωσης των Υπηρεσιών χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Είναι μια περίοδος σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας ώστε να περάσουμε στο νέο τοπίο. Κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά και μαζί ελπιδοφόρα και με πολλές προοπτικές». Ο κ. Κατσιφάρας , υπογράμμισε ότι στόχος του είναι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας να λειτουργούν μακριά από γραφειοκρατικές εμπλοκές και δυσκίνητες διαδικασίας. «Με τον σχεδιασμό μας θέλουμε να κάνουμε την διοίκηση παραγωγική, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τον πολίτη.


Φωτογραφία: Βαγγέλης Δούτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: